fbpx

Introduction to Networks (ITN)

Mësimi i rrjetave kompjuterike niveli fillestar është i mundur për vetëm një trajnim. Në këtë trajnim ju do mësoni si të krijoni një rrjet për një kompani të vogël dhe të bëni sigurimin e asaj rrjete.

User Avatar
(Asnjë vlerësim)
Çka do përfitoni nga trajnimi
  • Hyrje në rrjeta kompjuterike.
  • Sistemi operativ i Router-ave dhe Switch-ave – Cisco IOS
  • Krahasimi mes OSI reference model me TCP/IP protocol stack
  • Konceptet e Ethernetit, protokolli ARP dhe ICMP
  • IP Adresimi, Sunbet-i dhe Supernet-i
  • Krijimi i një rrjete SOHO ( Small Office / Home Office) dhe sigurimi i saj

Pre-rekuizitat

Për të kompletuar trajnimin me sukses, nga studentët pritet që të kenë njohuri të përgjithshme në Teknologjinë Informative, të njohin gjuhën Angleze, të kenë njohuri elementare në përdorimin e internetit dhe sistemin operativ te komputerit.


Pas përfundimit të trajnimit

Pas përfundimit të këtij trajnimi  studenti do të fitoj informata fillestare në rrjeta kompjuterike, mund të krijoj një rrjet të vogël ( SOHO – Small Office / Home Office ) dhe mund të vazhdoj semestrin e dytë Switching, Routing, and Wireless Essentials (SRWE).

Korrikula e Trajnimit

Totali i mësimeve: 17 mësime Koha: 10 javë

Rreth Trajnerit/es

Vlerësimet

Average Rating

0
Asnjë vlerësim

Detailed Rating

5 yje
0
4 yje
0
3 yje
0
2 yje
0
1 yll
0

Leave A Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.