fbpx

Design Grafik

Hyrje Qëllimi i këtij trajnimi është aftësimi i studentëve në përdorimin e Adobe Photoshop (duke filluar nga veglat më bazike) dhe kuptimin e koncepteve themelore ne web design. Kurikula e trajnimit Adobe Photoshop Photoshop Teoria e ngjyrave Kuptimi i termit …

User Avatar
(Asnjë vlerësim)

Hyrje

Qëllimi i këtij trajnimi është aftësimi i studentëve në përdorimin e Adobe Photoshop (duke filluar nga veglat më bazike) dhe kuptimin e koncepteve themelore ne web design.

Kurikula e trajnimit Adobe Photoshop

Photoshop

Teoria e ngjyrave

Kuptimi i termit Pixel

Kuptimi i termit Resolution

Kuptimi i termit Contrast dhe perdorimi i tij ne Photoshop

Kuptimi i Bitmaps dhe Vectors dhe dallimi mes tyre

Ngjyrat per pajisje digjitale dhe print

Hyrje në Photoshop

Menytë

Veglat

Paleta

Personalizimi i hapsires punuese

Manovrimet në hapsiren punuese

Veglat për selektim

Kopjimi, fshirja dhe mbushja me ngjyre e një pjese të selektuar

Mundesite e ruajtjes së punës

Shtresat apo Layers

Rëndesia e Smart Object

Vendosja e objekteve në skenë dhe përshtatja e perspektives

Vendosja e hijezimit

Definicione:

  1. a) Focal Point
  2. b) Low Key Photography
  3. c) High Key Photography
  4. d) Golden Hour ose Magic Hour
  5. e) Rule of Thirds
  6. f) Underexposed Photography
  7. g) Overexposed Photography

Ndricimi dhe errësimi i fotografis

Ndryshimi i ngjyrave

Kurikula e trajnimit Adobe Ilustrator

Kuptimi i termit Vektor

Krijimi i dokumentit te ri

Krijimi i Bleed Area dhe perdorimi

Manovrimet ne hapsiren punuese

Veglat per Selektim

Ruajtja e dokumentit

Shtresat(Layers)

Krijimi i Formave(Shapes), mbushja me ngjyre dhe kufizimi i tyre.

Pershtatja e parametrave per pune me te lehte

Dritarja per kufizime(Stroke)

Vendosja e vektor grafikave ne dokumentin e hapur

Prerja e formave me nje forme tjeter

Rreshtimi permes Align, Guides dhe Smart Guides

Shkrimi i Tekstit dhe konvertimi ne forma(Create Outlines)

Konvertimi i fotografive ne vektor.

Vendosja e imazheve brenda formes

Vendosja e hijeve

Dizajnimi i ikonave

Dizajnimi i vizitkartave

Dizajnimi i broshurave

Dizajnimi i web faqeve

Korrikula e Trajnimit

Koha: 7 javë
Curriculum is empty

Rreth Trajnerit/es

Vlerësimet

Average Rating

0
Asnjë vlerësim

Detailed Rating

5 yje
0
4 yje
0
3 yje
0
2 yje
0
1 yll
0

Leave A Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.